Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Οι εκτιμήσεις για την πλαστική βιομηχανία το 2012


Οι απαγορεύσεις των σακουλών, οι ταραγμένες κινήσεις για την μείωση των μπουκαλιών και η οργή για τα πλαστικά περιτυλίγματα συνέθεσαν την άποψη της κοινής γνώμης για το 2011, έναν χρόνο που αρκετοί στην βιομηχανία συσκευασίας πλαστικών θα προτιμούσαν να ξεχάσουν. Αλλά καθώς το νέο έτος έχει αρχίσει εδώ και λίγες εβδομάδες τα πλαστικά αγωνίζονται να διατηρήσουν το μερίδιο της αγοράς τους, που φαίνεται να έχει υποχωρήσει σε σχέση με το γυαλί, το αλουμίνιο και το χαρτί. Τα πλαστικά δεν θα είναι σε θέση να σταθούν μόνα τους σε πολλές εφαρμογές. Μόνο αν δώσουν  έμφαση σε ελαφριές συσκευασίες, φτιαγμένες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή από ανακυκλωμένα υλικά, τα πλαστικά θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά συσκευασίας.


1.      Το ελαφρύ βάρος στην πρωτογενή συσκευασία έφτασε στα όρια του:

Όποιος πιάσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού καταλαβαίνει ότι τόσο οι εταιρείες όσο και οι προμηθευτές συσκευασίας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο σε ότι αφορά το βάρος του. Δεν μπορεί να υπάρξει σε καμιά περίπτωση λιγότερο υλικό σε μπουκάλι νερού, για παράδειγμα, ενώ η μετατροπή από άκαμπτη σε ευέλικτη συσκευασία έχει ήδη γίνει. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι οι εταιρείες και τα σούπερ μάρκετ με τους λιανοπωλητές θα πρέπει να επανεξετάσουν την μείωση του κόστους από την αρχή. Το κουτί που συσκευάζονται, οι παλέτες που τοποθετούνται επιδέχονται αλλαγών που θα είναι συνεχείς.

2. Οι πλαστικές σακούλες και μπουκάλια θα παραμείνουν υπό διωγμό:

Με κυβερνήσεις που δεν έχουν χρήματα σε όλο τον κόσμο, όπου κυριαρχεί η οικονομική αβεβαιότητα και ο υπερ-κομματισμός έχει παραλύσει σχεδόν όλα τις νομοθετικές προσπάθειες, οι απαγορεύσεις των σακουλών είναι το μόνο κομμάτι νομοθεσίας που μπορούν να επιβάλουν τα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια και οι εθνικές κυβερνήσεις. Σχεδόν κάθε μέρα κατά την διάρκεια του 2011 υπήρχε μια πληροφορία για νέα απαγόρευση σακουλών ή μια ενημέρωση για νομοθεσία που ήδη ισχύει. Τα πλαστικά μπουκάλια πήραν και αυτά την σειρά τους με το Εθνικό Πάρκο του Γκραντ Κάνυον να απαγορεύει την χρήση πλαστικών μπουκαλιών το 2012. Αυτή η εκστρατεία δεν θα σταματήσει το 2012 και κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί μέχρι οι καταναλωτές και οι νομοθέτες συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν ελλείψεις τόσο στο χαρτί όσο και στις υφασμάτινες σακούλες.


3.    Το PET που βασίζεται σε βιοπλαστικό παίρνει το προβάδισμα:

Με οδηγούς τις Coca-Cola και Pepsi, η βιομηχανία εμφιάλωσης προκρίνει την λύση του PET που βασίζεται στο βιοπλαστικό, έτσι ώστε να αντικατασταθούν σιγά - σιγά τα πλαστικά από παράγωγα του πετρελαίου. Τα βιοπλαστικά ΡΕΤ, συμπεριλαμβανομένου του πολυγαλακτικού οξέος (PLA) δεν μπόρεσαν να αντικαταστήσουν το ΡΕΤ λόγω των αμφιβολιών που εγέρθηκαν για το τέλος του κύκλου ζωής τους, την ανησυχία για την ανακύκλωση τους και τις δυσκολίες επεξεργασίας αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Η Coke και η Pepsi εργάζονται για την δημιουργία ενός ΡΕΤ που θα έχει βάση τα φυτά 100% και αυτή η προσπάθεια αναμένεται να έχει ραγδαία επίπτωση στην αναπτυσσόμενη αγορά βιοπλαστικώνσυμπεριλαμβανομένης και της συσκευασίας.

4. Το ανακυκλωμένο περιεχόμενο θα αυξηθεί:

Το ανακυκλωμένο υλικό έχει έναν ολοένα και πιο σημαντικό αντίκτυπο στη συσκευασία, με τις εταιρείες να παρουσιάζουν στους πολίτες κάθε νέα συσκευασία τους που προέρχεται από αυτό. Με αυτή την διαδικασία επιλύονται δυο προβλήματα. Η μείωση των πόρων και το τέλος του κύκλου ζωής μιας συσκευασίας. Η χρήση ανακυκλωμένου περιεχομένου θα ξεχωρίσει το 2012 από την πρόοδο που θα κάνει η τεχνολογία στην διαλογή / ξεχώρισμα / καθαρισμό καθώς και στην αυξημένη συγκέντρωση.

 5. Η βιομηχανία / προμηθευτές θα αυξήσουν την προσπάθεια αντιμετώπισης των αποβλήτων:

Οι Σύνδεσμοι της βιομηχανίας, οι προμηθευτές ρητίνης και οι κατασκευαστές πλαστικών συσκευασιών έχουν καταδείξει ως εχθρό τους τα απορρίμματα. Οι καμπάνιες για την μείωση των σκουπιδιών που άρχισαν το 2011 θα συνεχιστούν και το 2012. Η συνεχιζόμενη αύξηση των ορυκτών καυσίμων και όλων των παράγωγων προϊόντων τους, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών, θα οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η πλαστική συσκευασία δεν είναι υλικό μιας χρήσης.Αρχή φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου