Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το νέο iPad είναι εδώ!


Σε ένα event που αναμενόταν επί μήνες η Apple παρουσίασε το καινούριο iPad. Αν και οι φήμες έπεφταν βροχή εδώ και πολλές ημέρες, η Apple επέλεξε να το πει απλώς “new iPad”!

Η ταμπλέτα της Apple θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου στην Ελλάδα και μία εβδομάδα νωρίτερα στις "βασικές" αγορές.


Η τιμή των διάφορων εκδόσεων θα ακολουθούν τη λογική του iPad 2 ($499, $599 και $699 για τα WiFi 16GB, 32GB και 64GB αντίστοιχα).

Βασικό του ατού η οθόνη Retina ανάλυσης 2048×1536 με συνολικά 3,1 εκατομμύρια Pixels και 264ppi, χαρακτηριστικά που καθιστούν τις full HD οθόνες φτωχούς συγγενείς.

Ο επεξεργαστής που θα φοράει (A5X) θα είναι 4 φορές ισχυρότερος από τον Nvidia Tegra3, ενώ το τετραπύρηνο chip γραφικών πρόκειται να απογειώσει τις gaming επιδόσεις της συσκευής. Στον τομέα αυτόν επέμεινε αρκετά η Apple εκφράζοντας τις διαθέσεις της να χτυπηθεί ανοιχτά με τους κατασκευαστές παιχνιδομηχανών.

Το νέο iPad διαθέτει iSight Camera ανάλυσης 5 MegaPixels που γράφει βίντεο στα 1080p και ενσωματώνει  σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Η υποστήριξη 4G LTE δικτύων αφορά –προς το παρόν- μόνο τους κατοίκους των ΗΠΑ.  για τους χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ (Φυσικά θα υπάρχει έκδοση iPad 3G για τον υπόλοιπο κόσμο).

Η αυτονομία του φτάνει τις 10 ώρες, ενώ είναι ελαφρώς βαρύτερο (635 γραμμάρια), ενώ έχει πάχος 9,4 χιλιοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου