Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αδύναμα τα χάπια αδυνατίσματος!

Στο Oregon State University μία ερευνήτρια μελέτησε εκατοντάδες χάπια αδυνατίσματος για να καταλήξει στο πρόσφατο συμπέρασμα ότι προς το παρόν δεν υπάρχει «μαγική λύση» στο θέμα της απώλειας βάρους. Συγκεκριμένα, η Melinda Manore απέδειξε ότι κανένα χάπι δεν μπορεί μέχρι σήμερα να σας αδυνατίσει χωρίς κόπο και επιπτώσεις στην υγεία σας. Τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί online στο International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

Κάποια προϊόντα όπως συμπληρώματα διατροφής με πράσινο τσάι ή φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να χάσετε το πολύ 2 κιλά, αλλά και πάλι πρέπει να συνοδεύονται από γενικότερη μείωση των ημερήσιων θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι αδυνάτισμα χωρίς θυσίες δεν γίνεται. Φάνηκε ότι αν δεν κάνετε προσεκτική διατροφή και γυμναστική, κανένα συμπλήρωμα ή χάπι δεν μπορεί να σας βοηθήσει υγιεινά να χάσετε πολλά κιλά.


Η Manore χώρισε τα συμπληρώματα διαίτης σε 4 κατηγορίες: αυτά που μπλοκάρουν την απορρόφηση λίπους και υδατανθράκων, αυτά που διεγείρουν ή αυξάνουν το μεταβολισμό (π.χ. καφεΐνη), αυτά που ισχυρίζονται ότι αλλάζουν τη σύνθεση του σώματος μειώνοντας τα λίπη και αυτά που μειώνουν την όρεξη. Δοκιμάστηκαν προϊόντα από όλες τις κατηγορίες και κανένα δεν έδωσε θεαματική απώλεια βάρους ενώ βρέθηκε ότι σε παλιότερες έρευνες δεν είχε συνυπολογιστεί ο παράγοντας γυμναστική ή βελτίωση των διατροφικών συνηθειών που λίγο πολύ συμβαδίζει με την απόφαση να χάσουμε κιλά έστω και αν ποντάρουμε σε κάποιο χάπι. Η ίδια υποστηρίζει ότι η φυσική άσκηση μπορεί να αλλάξει πολύ την εικόνα του σώματος διατηρώντας μυϊκή μάζα και καίγοντας λίπος. Κανένα χάπι δεν μπορεί να συντελέσει από μόνο του σε σημαντική απώλεια βάρους ενώ κάποια έχουν επιπτώσεις όπως φούσκωμα, καρδιακές παθήσεις, ακόμα και εγκεφαλικά.

Κλειδί στην υγιεινή απώλεια βάρους είναι η κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφών όπως σπόροι, φρέσκα φρούτα, λαχανικά, λευκό κρέας και προϊόντα ολικής άλεσης. Μειώστε τις λιπαρές τροφές και συνεχίστε να κινήστε. Προσθέστε στη διατροφή σας φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και πίνετε πράσινο τσάι παράλληλα. Προγραμματίστε τα γεύματά σας και όσα περιέχουν. Αν τρώτε έξω ξεκινήστε με μία σαλάτα και dressing διαίτης, μοιραστείτε το κυρίως με το σύντροφό σας ή συνεχίστε με μία σούπα και ένα ορεκτικό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου